αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί οι καλύτεροι υπάλληλοι σε μια εταιρία είναι οι «αόρατοι»

Γιατί οι καλύτεροι υπάλληλοι σε μια εταιρία είναι οι «αόρατοι»

Συχνά, οι καλύτεροι υπάλληλοι μέσα σε μια εταιρία, θεωρούνται εκείνοι που τραβούν όλα τα φώτα πάνω τους και παρουσιάζουν εντυπωσιακά επιτεύγματα. Πως θα σου φαινόταν όμως αν σου έλεγαν ότι τελικά ισχύει… το ακριβώς αντίθετο; Το αμερικανικό business site inc.com παρουσιάζει μια διαφορετική οπτική πάνω στο θέμα. Και λέει ότι οι καλύτεροι υπάλληλοι είναι οι «αόρατοι» υπάλληλοι.

Τι ακριβώς εννοεί; Ότι οι καλύτεροι και πιο χρήσιμοι εργαζόμενοι για μια εταιρία, είναι αυτοί που εργάζονται «αθόρυβα» και λύνουν τα προβλήματα πριν καν βγουν στην επιφάνεια. Πριν καν ενημερωθεί το αφεντικό ή γίνει κοινοποίηση σε ένα meeting.

Δεν περιμένουν το meeting για να… μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον και να ρίξουν στο τραπέζι κάποια «εντυπωσιακή ιδέα». Δουλεύουν «αθόρυβα» και κάνουν την δουλειά όπως πρέπει.

Καταλαβαίνουν επίσης ότι έχει μεγάλη αξία να μειώσουν το άγχος του αφεντικού τους.

Το inc.com θυμάται κάποιες δηλώσεις του αυτοδημιούργητου εκατομμυριούχου Mark Cuban: «Όποιος μειώνει το άγχος μου γίνεται πολύτιμος για μένα. Οι άνθρωποι που τείνουν να πιστεύουν ότι είναι… ανεκτίμητοι είναι συνήθως αυτοί που δημιουργούν το μεγαλύτερο άγχος, δημιουργώντας ‘καταιγίδες’ και δράμα. Και κάνουν τα πράγματα πιο δύσκολα για μένα. Αν είσαι drama creator, δεν θα τα πας καλά».

Αντίθετα, οι «αόρατοι» και παραγωγικοί εργαζόμενοι κάνουν καλά την δουλειά χωρίς καν να τραβήξουν την προσοχή του εργοδότη/manager τους. Απλά κάνουν καλά τη δουλειά. Χωρίς να αναζητούν τα εύσημα και τα φώτα της δημοσιότητας. Είναι τόσο καλοί, που είναι σχεδόν «αόρατοι».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × two =